internal1.jpg

גישור עסקי

האופן בו בעל עסק בוחר לנהל סכסוך יכול להשפיע בצורה משמעותית על חיי העסק. גישור עסקי מהווה למעשה המשך ישיר של משא ומתן עסקי אשר נקלע למבוי סתום.

גישור קהילתי

גישור מהווה אלטרנטיבה לפתרון סכסוכים ומחלוקות וכלי שהשימוש ובו הולך וגדל בישראל בשנים האחרונות. כיום, ניתן לראות בתחום האזרחי מחלוקות בשני רבדים: בין פרט לפרט ובין פרט לממסד (בדרך כלל הממסד המקומי).

גישור משפחתי

לא בכדי תחום הגישור רווח ונהוג בישראל בעיקר בתחום המשפחה. המקום והחשיבות שתופסת הלכידות המשפחתית בחברה בישראל בוודאי תורמים לכך. כאשר מדובר במשפחה הפן הרגשי הוא ברור, גם הצורך לחשוב על הקשר המשפחתי ככזה שימשיך בעתיד הוא כמעט מובן מאליו.

ליווי משפטי מניעתי

כבעל עסק בהקמה, או בעל עסק קיים עסק קטן/בינוני, אתה וודאי נתקל לא פעם בצורך בליווי וייעוץ משפטי. הניסיון מלמד שהבנייה הנכונה של העסק היא מפתח להצלחתו בהמשך. החוזים וההסכמים שיחתמו היום יעצבו במידה רבה את עתידו והצלחותיו של העסק שלך.

גישור מהווה אלטרנטיבה לפתרון סכסוכים ומחלוקות וכלי שהשימוש ובו הולך וגדל בישראל בשנים האחרונות. כיום, ניתן לראות בתחום האזרחי מחלוקות בשני רבדים: בין פרט לפרט ובין פרט לממסד (בדרך כלל הממסד המקומי).

  • בתחילה, היה הגישור היה מוכר ונהוג בעיקר בתחום המשפחה, במקרים של פרידה וגירושין, כיום אנו רואים כי גישור רווח גם בתחום האזרחי במקרים של סכסוכים בין שכנים בנושא של גבולות, סכסוכים בעקבות תמ"א 38, סכסוכים עקב בנייה וכיוצא בזה.
  • כיום, ניתן לראות בתחום האזרחי מחלוקות בשני רבדים: בין פרט לפרט ובין פרט לממסד (בדרך כלל הממסד המקומי). גם אם המחלוקת היא ברמת הפרטים (למשל: סכסוך שכנים) יש לה פעמים רבות השלכה על הסביבה או הקהילה וסכסוך כזה יכול שיתגלגל לפתחו של הממסד. כאשר מדובר בקהילה, אנו מדברים לעיתים על מחלוקות קיימות ממוקדות, כמו מחלוקות על הקצאת משאבים, או על תהליכים חוצי קהילה, כגון צמיחה דמוגרפית. במטרה לקדם נושאים כאלו בהצלחה, רצוי וחיוני שיעשה רב שיח בקהילה שכן, לתהליכים כאלו יש השפעה מכרעת על אופי הקהילה ומרקם החיים בה.

סכסוך בין שכנים

  • סכסוך שכנים יכול לנבוע מסיבות רבות ושונות, גם כאשר מדובר בשכנים תרבותיים וחביבים, שאינם מעוניינים לעורר מריבות. באופן טבעי כאשר אנו מתגוררים בסמיכות האחד לשני, אם באותו רחוב או בשכנות עם גבול משותף, ובוודאי כאשר אנו מתגוררים בבניין משותף, לכל אחד מאתנו יש אינטרס משלו, רצונות ודעות לגבי דברים מסוימים, העשויים להשפיע על השכנים. לפעמים נמצא כי לקיים חיים שקטים ויחסי שכנות תקינים אין זה דבר מובן מאליו, אבל בהחלט אפשרי.
  • רבים ומגוונים הם הנושאים אשר סביבם עלול להיווצר סכסוך שכנים, הם רבים ומגוונים, החל מבעיות של שמירה על ניקיון בסביבת המגורים, דרך הסדרי חנייה או הרגלי רעש, סכסוכים על רקע של אי תשלום מיסי ועד הבית בבתים משותפים, או אי ההסכמה לשלם תוספת עבור שיפוץ או שדרוג החללים המשותפים בבניין ועד לסוגיות הקשורות בטיפוח הגינה, ביצוע ומימון גבול בין שכנים, הימצאותם של בעלי חיים חופשיים בבניין או ברחוב וכן הלאה. למותר לציין כי מקרים של בניה או שיפוץ גוררים לא פעם סכסוך שכנים ובוודאי אם עקב כך מתגלעים חילוקי דעות בנוגע לגבולות השטח של כל אחד מהשכנים וכיו"ב.
  • למתבונן מהצד נדמה כי כל סכסוך שכנים הוא בעל התחלה וסוף תחומים בזמן וכי ישנו פתרון פשוט. אך לנוגעים בדבר עצמם מהווה סכסוך השכנים בעיה שהיא בגדר מלחמה של ממש, מקור לאי שקט ולמחלוקות נוספות, ומכשול בדרך לניהול חיי שכנות טובים יחד. לעיתים, סכסוך שכנים בלתי פתור עלול אף לגרום להורדת ערכו של הנכס בעת מכירת הדירה. במגזר החקלאי מוכרים סכסוכי שכנים שהינם גם קרובי משפחה, דבר הגורר את הסכסוך לרובד עמוק יותר.
  • אם גם אתם נקלעתם לסכסוך שכנים ומעוניינים לשים לו סוף, דעו, כי ניתן למצוא פתרון ולסיים את הסכסוך באמצעות גישור. לא פעם סכסוכי שכנים מלווים בתלונות למשטרה ובהגשת תביעות בבית המשפט. דעו, כי אין זה כורח המציאות ובוודאי לא הדרך הטובה ביותר לפתור סכסוך כאשר מדובר ביחסי שכנים, אשר קרוב לוודאי יוותרו שכנים גם בעתיד. מכיוון שנקיטה באמצעים אגרסיביים קרוב לוודאי תגרום ליותר נזק מתועלת.

באמצעות מגשר ניטראלי, שאינו צד לסכסוך, ניתן יהיה לקיים דיאלוג ולהגיע לפתרונות רלבנטיים ואפקטיביים, אשר יהיו מקובלים על כל הצדדים, בצורה מהירה וזולה ובעיקר תוך חיסכון משמעותי באנרגיות שליליות. גישור בין שכנים פותר את הסכסוך באופן שמאפשר קיום יחסי שכנות תקינים בעתיד.

גישור קהילתי

קהילות במגזר הכפרי והעירוני נאלצות להתמודד עם שינויים רבים ולעבור תהליכים המהווים אתגר לא פשוט ויש להם השפעה רבה על אופי הקהילה ועל עתידה.
לאופן בו קהילה מתמודדת עם שינויים או עם מחלוקות עקב תהליכי שינוי יש השפעה על הלכידות של הקהילה, על חוסנה בטווח הרחוק על האווירה ועל חיי החברה בה, שכן כשמדובר בהחלטות אסטרטגיות משמעותיות יש להן בדרך כלל השפעה על כלל חברי הקהילה.

כאשר מדברים על מגזר הכפרי, מרבית הישובים מואגדים במסגרת אגודה מוניציפלית או חקלאית וקבלת ההחלטות נעשית בהתאם לתקנונים, בדרך כלל באופן של הסכמות רחבות. ניהול תהליכים כאלו וגיבוש הסכמות הוא עניין שדורש מומחיות ולאופן ההתנהלות יש חשיבות מכרעת על הצלחת התהליך או על כשלונו חו"ח.